Artikler

Følges du med en Kain?

At Guds folk kan vende sig imod deres egne, ser vi allerede i bibelens første del af den første bog i bibelen, 1 Mosebog.

Vi hører om historien om Kain og Abel. Kain var misundelig på Abel, over at Gud havde godtaget hans offer, men hans eget ville Gud ikke godtage.

Hans egen bror, hans eget kød og blod forrådte han, og slog ham ihjel, uden at tænke på at det ville få konsekvenser, uden at tænke på, at han ville få straf.

Vi hører godt nok senere at han navngav hans sønner med gudelige navne, hvorfor nogle mener, at han fandt tilgivelse, så hvis det er dig der læser her, at du har slået brødre ihjel, du kan blive tilgivet, hvis bare du angrer og vender dig bort fra din synd. Jeg taler her ikke til den der har gjort at en person har mistet troen, men der er faktisk folk der tror de tjener Gud ved at slå dem ihjel, som Jesus forudsiger.

Men disse sidste tror jeg ikke kan bringes til omvendelse. Det ville være helt urimeligt, om man har forårsaget at nogen har mistet frelsen, og så bare se folk gå videre som om intet var sket, det ville være helt urimeligt, og jeg tror heller ikke Gud gør det sådan, det kan måske se sådan ud, men i længden falder hammeren.

Misundelse er en grim til, også ikke at tåle at andre skygger for en selv, så man ikke får al opmærksomheden, og alle som skygger ser vedkommende som en fjende der skal håndteres.

Der er en salme, som jeg gerne vil henvise til.

698 Kain, hvor er din bror

Kain, hvor er din bror?
Mon du tror,
du kan skjule dig for mig?
Mon du ved,
hvor han led,
da du stødte ham bort?
Se, her er din bror!

Kain, du kan ikke skjule dig, Kain, du kan ikke slippe udenom Gud, Kain, du er tabt for evighed om du ikke vender om, Kain, jeg er din bror.

Kender du en Kain, så gå udenom, det kan være din pastor, din ven, man behøver ikke at være i sådan en persons omgangskreds, ja selv om det skulle være en kirkeleder, så er det ok at forlade sådan en kirke.

Kirken skal være et sted for lægedom, forligelse og kærlighed, hvor disse ting er, er Jesus, hvor det modsatte er til stede, har Jesus for længst forladt forsamlingen.

Så se på frugten, og tænk efter.

Brug af denne hjemmeside © Et kald til bøn 2018 - design: O Madsen Media